Woordzoekers zelf maken

Woordzoekers zijn een heel handig hulpmiddel bij het oefenen en onthouden van een woordbeeld en het oefenen met lezen. Zeer goed te gebruiken dus zodra je taalmaatje ongeveer 10 of meer letters heeft geleerd. Stimuleer je taalmaatje ook om het woord steeds hardop uit te spreken bij het lezen. Dat heeft twee voordelen: ze oefent daarmee haar uitspraak en ze onthoudt het woord beter omdat ze meer zintuigen gebruikt (zien en horen).

Een heel flexibele woordzoeker met ontzettend veel aanpasbare opties is
deze. Je maakt in een handomdraai een simpele basis woordzoeker.

Als je wilt kun je de richting van de woorden (van links naar rechts, van rechts naar links, schuin, naar boven, naar beneden), de moeilijkheid (alleen letters gebruiken die in de woorden voorkomen is moeilijker dan wanneer alle letters van het alfabet gebruikt worden), vorm van de woordzoeker, kleur etc. allemaal aanpassen. Echt ontzettend veelzijdig!

Je kunt de gemaakte woordzoeker online spelen (klik en sleep om het woord te highlighten). Je kunt hem van te voren maken, opslaan, de link meenemen naar je taalmaatje en aldaar opnieuw laden. Of je kunt hem uitprinten en meenemen.

TIP: sla je creatie op en deel de link hier op de site voor andere taalcoaches!

Ga direct aan de slag met de woordzoeker-maker

Geen opmerkingen: