Omgaan met geld

Taalcoaches kunnen een belangrijke rol spelen in het wegwijs maken in omgaan met geld: welke woorden gebruik je, hoe doe je dat (praktisch). Wij kunnen informeren en wegwijs maken. Het regelwerk echter moeten we in handen laten van de maatschappelijke werker. 

Oefenen.nl heeft een aantal cursussen ontwikkeld die je samen met je taalmaat kunt volgen.


Lees en Schrijf! Geld en rekenen
geeft tips en uitleg hoe je het beste met geld kunt omgaan. Over contant betalen, betalen via internet, in termijnen en over korting en sparen. Bij elke aflevering oefen je met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. 
Taalniveau 1F/ B1

Ga naar de site



Het programma Tel je Geld geeft je overzicht en inzicht in je inkomsten en uitgaven. Hoe ga je verstandig om met geld? Hoe moet je budgetteren? Hoe houd je overzicht? Hoeveel komt er binnen? Welke uitgaven heb je altijd en welke keuzes maak je?
Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, taalniveau 1F

Ga naar de site



Met de Budgetplanner houd je eenvoudig je inkomsten en uitgaven bij. Zo krijg je een goed beeld van wat je overhoudt of tekort komt. Dit is geen oefenprogramma, maar een handig hulpmiddel.

In het programma Tel je Geld op Oefenen.nl leer je hoe je de Budgetplanner kunt invullen.

Ga naar het hulpmiddel



Steffie Toeslagen
legt uit wat toeslagen zijn en wat je nodig hebt om een toeslag aan te vragen. Ook helpt Steffie met het berekenen van jouw inkomen zodat je niet teveel en niet te weinig toeslag krijgt.
Er wordt vooral gewerkt met beeld, geluid en oefeningen.

Ga naar de site

Geen opmerkingen: