Pagina's

Succes! - verbeter lezen en schrijven

Succes! is het nieuwe Lezen & Schrijven van Taal voor het leven. Het is een lees- en schrijfmethode dat op drie niveaus wordt aangeboden: (op weg naar) A1, (op weg naar) A2 en (op weg naar) B1. Iemand moet wel een mondelinge vaardigheid hebben van niveau A2 om deze boekjes te kunnen gebruiken. Als de spreekvaardigheid lager ligt, begin dan met SpreekTaal.

Succes is een hele serie boekjes waarin situaties uit het dagelijks leven centraal staan, bijv. het regelen van bankzaken, kinderen helpen met school en veilig werken. Hier vind je een link naar een actueel overzicht van de op dit moment beschikbare boekjes, gesorteerd per taalniveau. Er zullen uiteindelijk 60 verschillende boekjes beschikbaar zijn. Je vindt er ook een voorbeeld boek om in te kijken op elk niveau (Instroom, 1F, 2F).

De boekjes zijn
speciaal ontwikkeld voor laagopgeleide en laaggeletterde volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben of volwassenen die Nederlands als tweede taal leren.
Een grote pluspunt van deze methode is dat je taalmaatje taal aangereikt krijgt waar hij/ zij dagelijkse mee te maken heeft en dus ook direct in praktijk kan brengen.

Omdat elk taalmaatje eigen schrijfproblemen en woordenschat heeft, staan er in de boekjes van de methode geen aparte oefeningen rond spelling, grammatica en woordenschat. Dit materiaal wordt uitgebreid en gebundeld aangeboden in de map Taalhulp bij Succes!,  te bestellen via Vluchtelingenwerk bij Taal voor het Leven.
Afhankelijk van het probleem kies je de juiste 'Taalkaart' uit de map en samen ga je daarmee aan de slag. In de Taalmap worden ook aanwijzingen om woordenschat te vergroten en uitleg, voorbeelden en concrete suggesties gegeven om te oefenen met de schrijfproblemen van je taalmaatje. Ook heel handig is het overzicht dat gemaakt is: welke regels moet iemand beheersen op welk niveau.
De Taalhulp bij Succes! is een echte aanrader!

Lees ook Het nabespreken van een schrijfopdracht





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een bericht achter - hoe werkt dit voor jou?